Köttförsgryta

En matig och lite het gryta som smakar utmärkt att kombinera med en grönsallad!



2 PORT


400 g nötfärs
1 dl okokt quinoa
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
ca 1/4 röd chili
1 burk konserverade tomater 
1 dl grädde
olivolja

Cremefraiche


Gör så här: Finhacka lök, vitlök och chili. Hur mycket eller lite chili du vill ha beror på hur stark du vill ha rätten. Fräs lök och chili i en stekpanna, tillsätt köttfärsen. Häll över den stekta köttfärsröran i en gryta. Tillsätt de konserverade tomaterna och låt puttra ca 15 min. Salta och peppra, smaka av. Tillsätt sedan grädde och qinoa och låt småkoka till quinoan är klar, ca 10 min. Servera med en klick creme fraiche på toppen och en grönsallad bredvid.



Tillbaka till första sidan >>

Tillbaka till meny-sidan >>