Biff med örtsmör

En riktigt god köttbit är så gott. Här serverar vi den med örtsmör och gröna grönsaker.


2 PORT


2 bitar ryggbiff / entrecote / oxfilé
smör
salt 

Grönsaker
Haricote verts
Grön sparris
Sockerärtor
vitlök
smör
olivolja

Örtsmör
4 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 msk hackade örter (persilja/basilika eller liknande)

Gör så här: Börja med örtsmöret, som du gör enkelt genom att riva ner vitlöksklyftan i en bunke, blanda ner det rumsvarma smöret och örterna. Rulla till bollar och ställ i kylen. Värm smör i stekpannan, stek sparris sockerärtor och haricote vertes tillsammans med en skivad vitlöksklyfta på mellanvärme i tills de är klara. Lägg undan de färdiga gröna grönsakerna på ett fat. Hetta upp pannan till lite varmare. Stek köttet en till ett par minuter på varje sida, beroende på köttets tjocklek och hur genomstekt du vill ha det serverat. Servera köttet tillsammans med grönsaker och örtsmör. 



Tillbaka till första sidan >>

Tillbaka till menysidan >>