Krabbpaj

En lyxig paj som du egentligen kan variera hur du vill. Här väljer vi att fylla den med krabba, men det bli lika gott med bara räkor eller varför inte lax?



1 PAJ


Pajform
125 g smör
2,5 dl kikärstmjöl
1 dl mandelmjöl

Krabbfyllning
3 Omega 3 ägg
2 dl grädde
2 burkar konserverad krabba
2 smålökar
1 dl skalade räkor
2,5 dl riven smakrik ost
dill
salt och peppar

Ugnstemperatur 150 grader - förgräddning av skalet. 12 min 
Ugnstemperatur 200 grader - gräddning av pajen.  25 min

Blanda samman degen och tryck ut i en pajform. Ställ pajskalet i kylen i 30 min, förgrädda sedan skalet i ca 12 minuter. 

Blanda samman ägg och grädde, dill salt och peppar. Blanda i räkor, krabba, ost och finhackad smålök. Häll blandningen i skalet och grädda i ugnen ca 25 min eller till pajen fått fin färg. 



Tillbaka till första sidan >>

Tillbaka till menysidan >>