Kyckling med baba ghanoush och hummus

Kyckling med goda röror och en sallad är gott och enkelt. Vill du köra den snabba varianten så fungerar det lika bra med grillad kyckling som inte behöver tillagas.



2 PORT

Kyckling
300 g kycklingkött
vitlök
olivolja

Baba ghanoush
1 aubergine
olivolja
1 msk citronsaft
salt
0,5 vitlök


Hummus
0,5 burk kikärtor
0,5 vitlöksklyfta
olivolja
salt
1 msk Tahini (sesampasta, kan uteslutas)

Sallad
Babyspenat
Rucola 

Ugnstemperatur 200 grader

Baba ghanoush
: Dela auberginen, snitta skalet på några ställen. Lägg den i ugnsfast form, ställ in i ugnen i ca 15 min. Rulla runt dem då och då. Auberginen är klar när den är riktigt mjuk och har fått lite grillfärg. Dra av skinnet. Lägg inkråmet från auberginerna i en matberedare tillsammans med citronsaft och vitlök. Mixa till en jämn röra. Blanda eventuellt i en skätt olivolja och smaka av med salt och peppar.

Hummus:
 Mixa kikärtor, olivolja, vitlök och tahini till en slät röra. Smaka av med salt.


Kyckling
: Hetta upp olivolja i en panna. Stek med vitlök. Salta och peppra. 

Servera kycklingen tillsammans med baba ghanoush, hummus på en bädd av rucola och babyspenat.


Tillbaka till första sidan >>

Tillbaka till menyn >>