Lövbiff

En kötträtt som fungerar såväl vardag som fest. Rätten har en extra twist med de heta nötterna täckta av den japanska pepparroten wasabi. Koriander kan ju vara en vattendelare rent smakmässigt - älskas av endel medan andra tycker det smakar tvål. Ta med koriandern om du vill - men maten smakar gott även utan! 



2 PORT


250 g lövbiff
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
chili
1 msk sesamolja
1 msk Tamari (alt vanlig soja el. Ketjap Manis)
75 g Wasabinötter
0,5 dl hackad färsk koriander (kan uteslutas)

Sallad
vitkål
rödkål
2 salladslökar
0,5 dl hackad färsk koriander (kan uteslutas)
2 msk honung
1 msk sesamolja
0,5 msk citronsaft

Gör så här: Strimla kål och salladslök, lägg i en skål. Blanda honung, sesamolja och citronsaft - häll över kålen. Salta och peppra efter smak. Tillsätt koriander. 

Hacka wasabinötterna och lägg i en skål.

Strimla lövbiffen och lägg i en skål. Tillsätt riven vitlök och riven ingefära och finhackad chili efter egen smak.Tillsätt sesamoljan och tamari och blanda runt. Hetta upp en stekpanna och stek kött och marinaden. Smaka av med alt och peppar. Blanda ned koriandern.

Servera köttet tillsammans med salladen och de hackade nötterna.



Tillbaka till första sidan >>

Tillbaka till menyn >>