Laxsoppa

En fräsch men samtidigt mättande soppa fylld med vitaminer och Omega 3.


2 PORT


300g färsk lax
0,5 blomkålshuvud
1 burk koksmjölk 
1 dl vatten
100 g sugersnaps alt sockerärtor
0,25-0,5 röd chili
3 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
salt 
peppar
kokosfett

Skär blomkålen i små buketter. Skär laxen i munsbitar. Finhacka vitlök och skala och riv ingefäran. Skala den gula löken och skär den i bitar. Kärna ur den röda chilin och släng kärnorna. Hacka upp så mycket chili du vill ha i, beroende på hur het du vill att rätten ska vara.

Fräs vitlök, chili, gul lök och ingefära i kokosfett i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt blomkålsbuketterna och låt steka med någon minut. Häll sedan på kokosmjölk och vatten, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lax och sugersnaps och låt sjuda på svag värme till laxen är klar. 


Tillbaka till första sidan >>

Tillbaka till menysidan >>