Pizza med parma och mozarella

En riktigt god pizza med goda råvaror förgyller en mysig kväll. Vilka ingredienser du väljer att lägga på din pizza är självklart en smaksak och går att variera i all oändlighet. Här tipsar vi om Parmaskinka och mozarella. Eftersom botten varken innehåller bakpulver eller jäst, ska degen stå länge för att utvecklas. Förbered gärna bottnen redan på morgonen och låt den stå under hela dagen!



1 PIZZA


Botten:
1,5 dl kikärtsmjöl
1 dl vatten
1 tsk olivolja
salt 

Fyllning: 
0,5 dl tomatsås
6 skivor Parmaskinka
1 paket mozarellaost
cocktailtomater
1 msk rostade pinjenötter
rucolasallad

2 msk olivolja
pizzakrydda
vitlök

Gör så här: Blanda mjöl, vatten och salt och olivolja till en smet. Låt stå minst 3 timmar, men gärna hela dagen. När du ska börja med att baka ut pizzan, så sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt, bred ut smeten på pappret och grädda bottnen i ca 10 min. Ta ut pizzan, bred på tomatsåsen, lägg på den skivade mozarellan och hälften av skinkan. Blanda olja med pizzakrydda och en pressad vitlök. Häll på lite av oljeblandingen på pizzan, ställ in i ugnen. Grädda 15 minuter. Ta ut den färdiggräddade pizzan, lägg på rucola, pinjenötter, skivade cocktailtomater och resten av skinkan. Ringla resterande av oljan på pizzan. NJUT!



Tillbaka till första sidan >>

Tillbaka till menysidan >>